Partidul Popular din Spania îşi alege noul preşedinte

Partidul Popular din Spania care din luna iunie se află în opoziţie, după şase ani de guvernare, îşi va alege sâmbătă noul preşedinte, între Soraya Saenz de Santamaria, un candidat de centru şi unul de dreapta, Pablo Casado, informează Reuters.

199 afișări
Imaginea articolului Partidul Popular din Spania îşi alege noul preşedinte

Partidul Popular din Spania îşi alege noul preşedinte

Partidul Popular încearcă să-şi regăsească identitatea după ce fostul său lider Mariano Rajoy a primit un vot de neîncredere, pe fondul crizei din Catalonia şi a acuzaţiilor de corupţie cu care s-a confruntat acesta.

Înfrângerea i-a adus pe socialişti la putere, astfel una dintre primele decizii pe care va trebui să o ia noul lider va fi dacă îi va oferi sprijinul primului-ministru Pedro Sanchez care, precum predecesorul său, Rajoy, conduce un guvern minoritar.

Acest vot ar putea duce la o divizare în interiorul partidului, Parlamentarii PP şi alţi membri importanţi din partid vor trebui să aleagă între Soraya Saenz de Santamaria, fostul vicepremier spaniol, şi Pablo Casado, un parlamentar de 37 de ani din oraşul Avila, de lângă Madrid.

Ambii sunt adepţi ai conservatorismului fiscal, dar Saenz de Santamaria, imaginea Partidului Popular în perioada premierului Rajoy, este considerată moderată din punct de vedere social, în timp ce Casado, care este împotriva avortului, se situează către dreapta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici