Partidul premierul Alexis Tsipras ar putea să piardă alegerile de dumnică în Grecia. Ce spun sondajele

Partidul Noua Democraţie (centru-dreapta) are un avans de 10-15% în sondajele de opinie faţă de formaţiunea de stânga Syriza, înaintea scrutinului parlamentar anticipat programat duminică în Grecia, arată sondaje de opinie citate de agenţia de presă Reuters.

482 afișări
Imaginea articolului Partidul premierul Alexis Tsipras ar putea să piardă alegerile de dumnică în Grecia. Ce spun sondajele

Partidul premierul Alexis Tsipras ar putea să piardă alegerile de dumnică în Grecia. Ce spun sondajele

Conform unui sondaj de opinie realizat de Institutul Rass, partidul Noua Democraţie, condus de Kyriakos Mitsotakis, este creditat cu 35,2% din voturi, în timp ce formaţiunea Syriza, condusă de premierul Alexis Tsipras, va obţine 25,4%.

Un alt sondaj, realizat de Institutul Public Issue (Probleme Publice), creditează Noua Democraţie cu 42,5%, iar Syriza cu 27%.

Premierul Alexis Tsipras a convocat alegeri parlamentare anticipate după ce formaţiunea Noua Democraţie a câştigat cu un avans de 10% scrutinul europarlamentar din mai.

Taguri:
grecia,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici