Partidul preşedintelui francez, devansat de opoziţie în alegerile regionale - estimări

Formaţiunea de dreapta a preşedintelui Nicolas Sarkozy a fost devansată clar de opoziţia condusă de Partidul Socialist, duminică, în primul tur al alegerilor regionale din Franţa, potrivit estimărilor realizate de institutele de sondare difuzate de televiziuni.

18 afișări
Imaginea articolului Partidul preşedintelui francez, devansat de opoziţie în alegerile regionale - estimări

Partidul preşedintelui francez, devansat de opoziţie în alegerile regionale - estimări

Partidul prezidenţial UMP se clasează pe locul doi, la nivel naţional, obţinând între 26,7 şi 27,3 la sută din voturi, conform institutelor TNS Sofres şi respectiv OpinionWay. Acesta este învins de Partidul Socialist, care a obţinut între 29,1 şi 30 la sută din sufragii şi ar urma să poată încheia alianţe în cel de-al doilea tur, duminica viitoare, cu ecologiştii, creditaţi cu 13,1 la sută, potrivit institutului OpinionWay.

Aceste rezultate preconizează o înfrângere severă pentru formaţiunea de dreapta în cel de-al doilea tur de scrutin. Stânga, care controlează 24 dintre cele 26 de regiuni franceze, speră să obţină o victorie în toate regiunile.

Primul tur de scrutin este de asemenea marcat de un scor bun obţinut de partidul de extremă-dreaptă al lui Jean-Marie Le Pen, care atinge peste 10 procente, potrivit estimărilor.

Acest prim tur pare un vot de sancţiune aşteptat de politologi la adresa preşedintelui Nicolas Sarkozy, la jumătatea mandatului său. Este vorba despre ultimele alegeri intermediare înaintea scrutinului prezidenţial din 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici