Partidul Socialist din Spania a decis să îi permită conservatorului Mariano Rajoy să formeze un Guvern minoritar

Partidul Socialist din Spania ( PSOE) a decis, duminică, să îi permită conservatorului Mariano Rajoy să formeze un Guvern minoritar şi să evite astfel revenirea la urne, după un impas politic de zece luni, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

500 afișări
Imaginea articolului Partidul Socialist din Spania a decis să îi permită conservatorului Mariano Rajoy să formeze un Guvern minoritar

Partidul Socialist din Spania a decis să îi permită conservatorului Mariano Rajoy să formeze un Guvern minoritar (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Delegaţii comitetului federal al PSOE, reuniţi la Madrid, au decis cu 139 de voturi pentru şi 96 de voturi împotrivă să se abţină în cadrul votului de încredere care va avea loc săptămâna viitoare, pentru a-i permite astfel lui Rajoy, la putere de la sfârşitul anului 2011, să formeze de această dată un Guvern minoritar.

În august, Mariano Rajoy a pierdut votul de încredere al Parlamentului pentru un al doilea mandat, acesta nereuşind să câştige suficient sprijin din partea opoziţiei. Şeful Guvernului spaniol a primit atunci doar 170 de voturi de încredere, fiind la o distanţă de şase voturi pentru a atinge majoritatea absolută de 176 din 350.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici