Partidul ungar Jobbik susţine demersurile pentru autonomia etnicilor maghiari din România

Partidul naţionalist ungar Jobbik susţine demersurile comunităţilor etnice maghiare din Bazinul Carpatic pentru autonomie în cadrul României, a anunţat liderul formaţiunii, Gabor Vona, relatează agenţia MTI.

3101 afișări
Imaginea articolului Partidul ungar Jobbik susţine demersurile pentru autonomia etnicilor maghiari din România

Partidul ungar Jobbik susţine demersurile pentru autonomia etnicilor maghiari din România

"Pentru a obţine acest lucru, este nevoie de o Ungarie puternică şi comunităţi etnice puternice", a spus Vona, în cadrul unei conferinţe la Budapesta.

Vona a recunoscut că guvernul actual al Ungariei a înregistrat progrese în politica privind comunităţile ungare din străinătate, menţionând legea privind procedura accelerată de a oferi cetăţenie maghiară pentru etnici.

Totuşi, liderul partidului Jobbik consideră că formaţiunea de guvernământ Fidesz nu a reuşit să gestioneze corespunzător situaţia imigranţilor şi nu a aplicat drepturile colective. Totodată, în opinia lui Gabor Vona, guvernul de la Budapesta nu a tratat cu egalitate comunităţile ungare din afara graniţelor.

Gabor Vona a fost vehement împotriva partidului Fidesz pentru eşecul de a susţine subiectul autonomiei în timpul discuţiilor cu liderii din ţările învecinate.

În replică, directorul de comunicare al formaţiunii aflate la guvernare, Balazs Hidveghi, susţine că partidul Jobbik "şi-a abandonat de mult politicile în favoarea comunităţilor ungare din străinătate şi a trădat etnicii maghiari, pentru a apăra interesele unui miliardar" (n.a. - cu trimitere la magnatul media Lajos Simicska).

Reprezentantul partidului Fidesz a refuzat să vorbească despre subiectul autonomiei comunităţii ungare din România şi a amintit faptul că Gabor Vona nu a votat în favoarea legii privind dubla cetăţenie pentru etnicii maghiari.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici