Partygate: Noi fotografii cu petrecerea la care a participat Boris Johnson când era lockdown

Au apărut fotografii în care premierul Marii Britanii, Boris Johnson, consumă alcool la o adunare care ar fi avut loc în timpul celui de-al doilea lockdown. Imaginile au fost obţinute de ITV News, îl arată pe premier ţinând un pahar în mână alături de cel puţin alte 6 persoane, în jurul unei mese.

666 afișări
Imaginea articolului Partygate: Noi fotografii cu petrecerea la care a participat Boris Johnson când era lockdown

Partygate: Noi fotografii cu petrecerea la care a participat Boris Johnson când era lockdown

Fotografiile, obţinute de ITV News, îl arată pe Boris Johnson ţinând un pahar în mână alături de cel puţin alte şase persoane, în jurul unei mese cu mai multe sticle de vin goale, biscuiţi şi chipsuri, relatează Sky News.

În fotografii, grupul pare să toasteze pentru cineva în timp ce Boris Johnson vorbeşte. Pe un scaun se află, de asemenea, o cutie ministerială roşie.

Se spune că adunarea ar fi avut loc la 13 noiembrie 2020, în timpul celui de-al doilea lockdown naţional, când oamenilor li s-a permis să părăsească locuinţa doar pentru un număr limitat de motive, inclusiv munca, dacă nu puteau lucra de acasă, şi nu li s-a permis să viziteze alte gospodării.

În 8 decembrie 2021, premierul a fost întrebat în Parlament dacă a existat o petrecere în Downing Street în acea zi, iar el a răspuns: „Nu”.

Evenimentele din acea zi au făcut parte din ancheta Poliţiei Metropolitane, care s-a încheiat săptămâna trecută, dar premierul nu a fost amendat pentru niciun eveniment din acea zi.

Fotografiile au apărut în ceea ce ar putea fi ajunul raportului lui Sue Gray privind evenimentele care au încălcat regimul de izolare din Downing Street şi Whitehall.

Un purtător de cuvânt al No.10 a declarat: „Biroul Cabinetului şi Poliţia metropolitană au avut acces la toate informaţiile relevante pentru investigaţiile lor, inclusiv la fotografii. Poliţia metropolitană şi-a încheiat ancheta, iar Sue Gray îşi va publica raportul în zilele următoare, moment în care premierul se va adresa Parlamentului în plen”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici