„Paşaportul de vaccinare”, solicitat de mai multe state din Europa. Iohannis: Ar crea un cadru de discriminare inacceptabil

  • Europa se gândeşte la un ”paşaport de vaccinare”
  • După Danemarca, şi Grecia promovează idea unui certificat de vaccinare
  • Grecia va propune celorlalte state membre crearea un certificat unic european
13815 afișări
Imaginea articolului „Paşaportul de vaccinare”, solicitat de mai multe state din Europa. Iohannis: Ar crea un cadru de discriminare inacceptabil

FOTO: Twitter @SikhForTruth

Pandemia a intrat în valul trei. Unde ne îndreptăm? Experţii spun la unison că vaccinarea este unica metodă de a lupta împotriva Covid-19. Vaccinul nu este obligatoriu, dar se lucrează la metode de constrângere. Cum ar fi crearea unui paşaport de vaccinare.

Danemarca lucrează deja la un certificat digital de vaccinare, care ţi-ar permite să călătoreşti nestingherit. Şi Grecia cochetează cu idea. Şi nu vor să fie doar la ei. Dar România pare a fi ferită de acest pericol. Nici nu este o idee bună, transmite Iohannis. El zice un astfel de document ar împărţi lumea în două.

„Nu consider că e o idee bună. Prin asta s-ar crea un cadru de discriminare, care este pur şi simplu inacceptabil. Trebuie să existe un certificat de vaccinare, însă el trebuie să fie folosit pentru motive medicale. Să folosim aceste certificate de vaccinare ca să împărţim populaţia Europei în două, cei care au fost deja vaccinaţi şi cei care nu au fost încă vaccinaţi, nu mi se pare un lucru bun”, a declarat preşedintele României.

„Fiecare îşi stabileşte lista galbenă. Dacă vor să plece, este problema statului unde se duc. Această adeverinţă de vaccinare poartă rolul de paşaport de vaccinare până când, la nivelul UE se va stabili un format anume dedicat tuturor statelor uniunii. Dar va fi doar pentru statele uniunii”, spune Adriana Pistol, de la Institutul de Sănătate Publică.

Grecia intenţionează să propună săptămâna viitoare şi celorlalte state membre ale Uniunii introducerea unui certificat de vaccinare comun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici