Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse a semnat o petiţie împotriva avortului

Patriarhul Kiril al Moscovei şi întregii Rusii a semnat marţi o petiţie care face apel la interzicerea prin lege a avortului, se afirmă într-un comunicat al Bisericii Ortodoxe ruse, potrivit site-ului postului de televiziune France24.

728 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse a semnat o petiţie împotriva avortului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe ruse a semnat o petiţie împotriva avortului

În comunicatul dat publicităţii de Patriarhia rusă se afirmă textul petiţiei, care cere "încetarea uciderii legale a copiiilor înainte de naştere", a fost adoptat de Comisia Bisericii Ortodoxe pentru familie şi protejarea maternităţii şi copilăriei, a precizat documentul.

Această nouă poziţie a patriarhului Kiril reprezintă o înăsprire a poziţiei Bisericii Ortodoxe Ruse în această chestiune, deoarece până acum se pronunţa numai pentru interzicerea avortului în spitalele publice, în cazurile în care nu era vorba de o necesitate medicală.

Semnatarii petiţiei "cer amendamente legislative" pentru interzicerea avortului "chirurgical " şi "medicamentos", precum şi folosirea pilulei de a doua zi.

Până în acest moment, petiţia a strâns peste 300.000 de semnături, a comunicat pe Facebook unul dintre iniţiatorii acesteia, liderul mişcării Pentru Viaţă, Serghei Şesnokov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici