Patru adolescenţi din Franţa, arestaţi după ce au executat şi incendiat un prieten

Patru tineri cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani au mărturisit că au executat un prieten de aceeaşi vârstă cu două gloanţe în cap, după care i-au ars cadavrul într-o pădure din vestul Franţei, deoarece se temeau că acesta îi va denunţa pentru o spargere.

277 afișări
Imaginea articolului Patru adolescenţi din Franţa, arestaţi după ce au executat şi incendiat un prieten

Patru adolescenţi din Franţa, arestaţi după ce au executat şi incendiat un prieten (Imagine: Shutterstock)

Presupuşii autori au fost conduşi joi la Palatul de justiţie din Rouen, în nord-vestul Franţei, pentru a fi inculpaţi.

În cursul serii, cei patru minori au fost inculpaţi pentru asasinat şi plasaţi în detenţie, potrivit unei surse apropiate anchetei.

"Este vorba despre un asasinat, ceva premeditat", a declarat anterior procurorul din Rouen, Michel Senthille. "Avem mărturii şi elemente materiale".

Corpul victimei lor, un adolescent de 17 ani, a fost descoperit în noaptea de luni spre marţi de agenţi ai Oficiului naţional de vânătoare.

Descoperirea la faţa locului a telefonului mobil al victimei şi a unei bucăţi din cardul său bancar a permis jandarmilor să determine contactele sale.

"L-au atras într-o adevărată capcană", a declarat locotenent-colonelul Hugues Jeannin, de la jandarmeria din Rouen.

Arestaţi marţi, la câteva ore după comiterea faptelor, cei patru tineri au afirmat că au decis să scape de prietenul lor pentru că se temeau că îi denunţă pentru o spargere desfăşurată la începutul lui martie.

Arma utilizată, de calibru 5,5 milimetri, provenea de la această spargere şi a fost găsită la indicaţia suspecţilor.

Conform primelor elemente ale anchetei, tinerii şi-au programat "execuţia". Ei şi-au sunat luni viitoarea victimă "de mai multe ori" pe telefonul mobil, iar unul dintre ei a venit să o caute cu un scuter pentru a o conduce la locul crimei, potrivit locotenent-colonelului Hugues Jeannin.

După sosirea victimei, aceştia au aşezat-o pe o buturugă şi i-au tras două gloanţe în ceafă, apoi i-au stropit cadavrul cu benzină şi i-au dat foc, a precizat Valerie Cadignan, procurorul din Dieppe.

"Cele două focuri au fost trase de persoane diferite şi unul singur a fost mortal", a precizat ea.

Alexandre "a fost executat cum se execută un câine", a declarat Anna Castaldo, mama victimei, părăsind Palatul de justiţie din Rouen.

Cei patru tineri, care locuiesc în oraşul La Feuillie sau în împrejurimi, nu aveau antecedente judiciare.

Inculpaţii au fost duşi la diferite închisori din regiune şi riscă o pedeapsă de 20 de ani de detenţie, din cauză că sunt minori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici