Patru deţinuţi au fost ucişi în nordul Braziliei în timp ce erau transportaţi către alte închisori

Patru deţinuţi au fost ucişi prin sufocare miercuri într-un stat din nordul Braziliei în timp ce erau transportaţi dintr-o închisoare violentă, unde alţi 57 de oameni au fost ucişi luni într-un masacru pricinuit de luptele între bande, au anunţat autorităţile, potrivit Reuters.

1190 afișări
Imaginea articolului Patru deţinuţi au fost ucişi în nordul Braziliei în timp ce erau transportaţi către alte închisori

Patru deţinuţi au fost ucişi în nordul Braziliei în timp ce erau transportaţi către alte închisori

Brazilia s-a luptat de ani de zile pentru a combate violenţa din închisori, care acum se află pe locul trei în lume la acest capitol. Închisorile sunt supraaglomerate, iar personalul este puţin, bandele rivale având adesea un control eficient asupra acestora.

Autorităţile din statul Para au transmis miercuri că cei patru deţinuţi morţi ar aparţine aceleiaşi facţiuni şi au luptat cot la cot în timpul masacrului de luni, în care 57 de deţinuţi au fost decapitaţi.

Autorităţile au transmis că vor muta unii dintre cei mai periculoşi deţinuţi ai închisorii în diferite locaţii, în încercarea de a atenua supraaglomeraţia şi de a preveni violenţa. Dar, în timpul unui astfel de transfer, într-un camion care transporta 30 de prizonieri în patru celule separate, cei patru deţinuţi fiind ucişi marţi.

Personalul închisorii au găsit doar cadavrele, toate prezentând semne de sufocare aceasta fiind cauza decesului, după ce camionul a ajuns într-o nouă unitate, a declarat secretarul de stat pentru securitate publică şi apărare socială din statul Para.

Taguri:
brazilia,
deţinuţi,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici