Patru diplomaţi ruşi au fost declaraţi persona non grata de autorităţile din Austria

Patru diplomaţi ruşi au fost declaraţi persona non grata de autorităţile din Austria şi astfel au rămas fără imunitate diplomatică.

1418 afișări
Imaginea articolului Patru diplomaţi ruşi au fost declaraţi persona non grata de autorităţile din Austria

Ambasada Rusiei în Austria

Ministerul austriac de Externe a anunţat că cei patru oficiali ruşi au fost declaraţi persona non grata pentru că au acţionat într-un mod „incompatibil" cu poziţia lor.

„Dintre cei patru diplomaţi, doi sunt angajaţi ai ambasadei ruse care au acţionat într-un mod incompatibil cu statutul lor diplomatic. Ceilalţi doi se află la misiunea permanentă la ONU de la Viena şi au acţionat într-un mod incompatibil cu acordul dintre ONU şi Austria", a precizat ministerul.

În diplomaţie, persona non grata este un statut aplicat de o ţară gazdă diplomaţilor străini pentru a le înlătura imunitatea diplomatică. Aceasta îi protejează pe diplomaţi împotriva arestării şi a urmăririi penale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici