Patru elevi care intenţionau să comită un atac armat la liceul lor, arestaţi în SUA

Autorităţile americane au arestat patru elevi care intenţionau să comită un atac armat la liceul lor din comitatul Tuolomne, din statul California, şi să ucidă cât mai mulţi oameni, relatează Los Angeles Times în ediţia online.

584 afișări
Imaginea articolului Patru elevi care intenţionau să comită un atac armat la liceul lor, arestaţi în SUA

Patru elevi care intenţionau să comită un atac armat la liceul lor, arestaţi în SUA

Complotul a fost dejucat cu o zi înainte ca un student din Oregon să-şi ucidă opt colegi şi un profesor, după care s-a sinucis.

Elevii de la liceul Summerville Union aveau planuri detaliate, care "includeau numele viitoarelor victime, locul, metodele de punere în aplicare a planului", a declarat şeriful din Tuolomne, Jim Mele.

Băieţii au mărturisit, potrivit şerifului, citat de publicaţia Modesto Bee. Trei dintre elevi au fost arestaţi miercuri şi al patrulea vineri, fiind acuzaţi de conspiraţie în vederea comiterii unui atac armat, a precizat un comunicat al biroului şerifului.

"Urma să vină în campus şi să împuşte mortal cât mai multe persoane", a declarat Mele pentru Modesto Bee.

Suspecţii au fost auziţi de alţi elevi vorbind despre planurile lor. Ulterior, anchetatorii au descoperit dovezi conform cărora suspecţii intenţionau să acţioneze în cursul unui eveniment care urma să se desfăşoare în curând în campus.

Anchetatorii nu au descoperit arme, dar elevii intenţionau să le obţină, a relatat presa.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici