Patru morţi în urma incendiului de amploare de la un depozit de carburanţi din apropiere de Kiev - VIDEO

Patru persoane au murit în urma unui incendiu de amploare izbucnit în cursul nopţii de luni spre marţi la un depozit de carburanţi din Vasîlkiv, în apropiere de Kiev, în Ucraina, relatează Euronews.

182 afișări
Imaginea articolului Patru morţi în urma incendiului de amploare de la un depozit de carburanţi din apropiere de Kiev - VIDEO

Patru morţi în urma incendiului de amploare de la un depozit de carburanţi din apropiere de Kiev - VIDEO (Captură video)

Potrivit corespondentului Euronews, incendiul a izbucnit în cursul nopţii de luni spre marţi şi a luat amploare în urma unei explozii. Toate rezervoarele depozitului de carburanţi din Vasîlkiv, la aproximativ 30 de kilometri de capitala Kiev, au fost cuprinse de flăcări.

Autorităţile au stabilit o zonă de evacuare pe o rază de doi kilometri şi au mobilizat aproximativ 300 de pompieri pentru stingerea incendiului, soldat până acum cu patru morţi, şi anume un angajat şi trei pompieri.

Alte zece persoane au fost spitalizate, transmite agenţia rusă Tass.

Potrivit lui Nikolai Cecetkin, şeful Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei, incendiul, care ameninţa o bază aeriană şi o unitate militară, era sub control marţi seara.

La rândul său, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare, Oleksandr Turcinov, a emis două ipoteze cu privire la declanşarea incendiului. În opinia sa, incendiul a fost provocat fie de un sabotaj, fie, cel mai probabil, de nerespectarea normelor de securitate.

"Concluziile vor fi stabilite după stingerea incendiului", a precizat el.

Este vorba despre unul dintre cele mai devastatoare incendii din ultimii 50 de ani în Ucraina, potrivit Euronews.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici