Patru persoane au fost arestate în urma unui protest la ambasada iraniană din Londra

Patru persoane au fost arestate, vineri, după ce au escaladat un balcon aflat la primul etaj al ambasadei iraniene la Londra, cu scopul de a protesta împotriva Guvernului de la Teheran, informează site-ul agenţiei de ştiri Reuters.

213 afișări
Imaginea articolului Patru persoane au fost arestate în urma unui protest la ambasada iraniană din Londra

Patru persoane au fost arestate în urma unui protest la ambasada iraniană din Londra

Cei patru au fost arestaţi din cauza unui comportament ilegal într-o instituţie diplomatică, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei metropolitane de la Londra.

Ambasadorul Iranului în Marea Britanie, Hamid Baeidnejad, a declarat, pe contul personal de Twitter, că cei patru indivizi erau "susţinători ai cultului Shirazi", înlocuind steagul Iranului cu cel al grupului din care fac parte. Oficialul a adăugat că personalul ambasadei este în siguranţă.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, iar cei patru au fost reţinuţi trei ore mai târziu, când au acceptat să coboare.

"Marea Britanie este responsabilă pentru siguranţa diplomaţilor iranieni", a declarat purtătorul de cuvânt al viceministrului iranian de Externe, Bahram Qasemi.

Agenţia naţională de ştiri a Iranului, IRNA, a relatat că indivizii erau înarmaţi cu cuţite.

În 1980, mai mulţi indivizi înarmaţi au asediat ambasada, cerând eliberarea prizonierilor politici. Unul din ostatici a fost ucis în timpul asediului de cinci zile, iar altul a murit după ce trupele de comandă britanice au reuşit să intre în clădire.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici