Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris

Patru poliţişti suspectaţi că au violat o canadiană la adresa "36, Quai des Orfèvres", sediul istoric de la Paris al Poliţiei Judiciare, au fost plasaţi în arest preventiv, au anunţat joi surse judiciare şi din cadrul poliţiei.

402 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris

Patru poliţişti francezi, arestaţi sub acuzaţia că au violat o canadiană într-un sediu la Paris (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Presupusele fapte au avut loc în noaptea de marţi spre miercuri, după o seară în care au consumat băuturi alcoolice, într-un pub din cartier.

O anchetă a fost deschisă de către Parchetul din Paris, după ce femeia, în vârstă de 34 de ani, a depus plângere. Ancheta a fost încredinţată "poliţiei poliţiştilor", Inspecţia Generală a Poliţiei Naţionale (IGPN), a declarat una dintre surse.

Potrivit surselor citate, femeia s-a întâlnit cu poliţiştii într-un pub irlandez situat în apropiere de adresa "36 Quai des Orfèvres". Poliţiştii fac parte din Brigada pentru Cecetare şi Intervenţie (BRI), fosta "brigadă antigang", potrivit uneia dintre surse.

Femeia a acceptat să-i urmeze în sediul BRI, unde afirmă că a fost violată.

Contactată de AFP, avocata a doi dintre poliţiştii arestaţi a refuzat să comenteze. "Consider intolerabile aceste încălcări ale secretului anchetei", a declarat avocata Anne-Laure Compoint.

Prefectul poliţiei Bernard Boucault "a sesizat joi IGPN să efectueze o anchetă administrativă", a declarat pentru AFP Prefectura de Poliţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici