Patru poliţişti, împuşcaţi mortal în apropierea unei baze militare americane

Patru poliţişti au fost împuşcaţi mortal în cursul unei ambuscade desfăşurate, duminică, într-o cafenea din apropierea unei baze militare a Forţelor aeriene americane din statul Washington, au declarat surse din poliţie.

36 afișări
Imaginea articolului Patru poliţişti, împuşcaţi mortal în apropierea unei baze militare americane

Patru poliţişti, împuşcaţi mortal în apropierea unei baze militare americane (Imagine din ariva Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al şerifului din comitatul Pierce, Ed Troyer, a declarat că ofiţerii de poliţie erau aşezaţi la o masă, înainte de a-şi începe serviciul, când cel puţin un suspect a intrat în cafenea şi a deschis focul asupra lor.

"Suntem în prezenţa cuiva care a intrat în mod flagrant pentru a trage asupra poliţiştilor, omorându-i pe toţi patru", a precizat Troyer, după atacul care a fost comis în apropierea bazei McChord, din Tacoma, situată la 56 de kilometri de Seattle.

Purtătorul de cuvânt nu a prezentat identitatea victimelor, declarând doar că aceşti ofiţeri au lucrat pe tot parcursul carierei lor în poliţia acestui stat.

El a precizat că autorităţile consideră că aceştia au fost ţinta specifică a suspecţilor, fără a menţiona care ar putea fi motivele lor, în condiţiile în care personalul cafenelei şi clienţii nu au fost ţinta focurilor.

"A fost cu siguranţă o situaţie de ambuscadă. Erau doi chelneri şi câţiva clienţi. Nici unul dintre ei nu a fost atins sau vizat", a continuat Troyer, adăugând că nu a fost vorba despre un furt.

"Nu a existat un furt. Atacatorii au sosit şi au deschis focul asupra celor patru poliţişti", a declarat el.

El a precizat că, în momentul atacului, poliţiştii lucrau pe laptopurile lor.

"Ei urmau să înceapă serviciul. Ei erau pe punctul de a avea o reuniune pentru a examina documente administrative şi ceea ce urmau să lucreze, o procedură obişnuită", a conchis purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici