Patruzeci şi şase de persoane suspectate de legături cu un atac terorist din Medina, arestate

Autorităţile din Arabia Saudită au anunţat arestarea a 46 de membri ai unei celule militante, responsabili de atacurile sinucigaşe din vara anului 2016 asupra moscheei profetului din Medina, atentat de care a fost iniţial învinuit SI, informează Reuters.

1386 afișări
Imaginea articolului Patruzeci şi şase de persoane suspectate de legături cu un atac terorist din Medina, arestate

Patruzeci şi şase de persoane suspectate de legături cu un atac terorist din Medina, arestate

Suspecţii, printre care se numărără şi cetăţeni saudiţi, dar şi străini, au fost reţinuţi în portul Jeddah, potrivit ministerului de Interne.

Trei atacatori sinucigaşi şi doi membri ai forţelor de securitate au fost ucişi în urma atacului fără precedent asupra moscheei şi mormântului profetului islamist Mohamed, unul dintre locurile cele mai sfinte ale religiei musulmane.

Atacul nu a fost revendicat, iar ministerul de Interne nu a acuzat anterior nicio grupare teroristă că ar fi întreprins atentatul.

Stat Islamic a efectuat o serie de atacuri în Arabia Saudită de la mijlocul anului 2014, ucigând zeci de oameni, în special membri ai minorităţii şi ai serviciilor de securitate musulmane şiite.

Reţeaua teroristă a promis să înlăture monarhiile din Golf Persic, pe care le acuză că sunt supuse puterilor occidentale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici