Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump, are legături cu oligarhi ruşi, potrivit procurorilor

Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump, are trei paşapoarte americane, o avere de milioane de dolari şi legături cu oligarhi ruşi, potrivit documentelor întocmite de către procurorii federali care îl acuză de fraudă fiscală şi spălare de bani, relatează site-ul agenţiei Reuters.

403 afișări
Imaginea articolului Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump, are legături cu oligarhi ruşi, potrivit procurorilor

Paul Manafort, fostul şef de campanie al lui Donald Trump, are legături cu oligarhi ruşi, potrivit procurorilor

Paul Manafort şi fostul său subaltern Rick Gates au fost plasaţi, luni, în arest preventiv la domiciliu. Procurorii apreciază că aceştia prezintă un risc semnificativ să fugă din ţară, din cauza "naturii grave a acuzaţiilor, a dovezilor puternice de vinovăţie, a averii şi a istoriei comportamentului lor înşelător".

Manafort, în vârstă de 68 de ani, şi Gates au pledat nevinovaţi în faţa a 12 capete de acuzare, de la spălare de bani la activităţi ca agenţi neînregistraţi ai fostului guvern prorus din Ucraina. Informaţiile prezentate de către procurori vizează perioada 2006-2017.

"Ambii inculpaţi au legături substanţiale în străinătate, inclusiv în Ucraina, unde ambii au petrecut mult timp şi au lucrat ca agenţi ai guvernului ucrainean. Atât Manafort, cât şi Gates, au legături cu oligarhi ucraineni şi ruşi, care le-au furnizat celor doi milioane de dolari", se arată în documentaţia înaintată de către procurorii federali.

Activele financiare ale lui Paul Manafort sunt substanţiale, dar dificil de cuantificat, deoarece a depus cereri de împrumut şi alte documente financiare pentru sume care au variat de la 19 la 136 de milioane de dolari. Manafort deţine sau controlează mai multe entităţi şi conturi la nivel mondial, inclusiv din Cipru, Grenadine, Seychelles şi Anglia.

Manafort a depus zece cereri de paşapoarte în ultimul deceniu şi deţine în prezent trei paşapoarte americane. Aplicaţiile pentru mai mult de un paşaport se procesează în circumstanţe limitate, inclusiv în cazul în care o ţară străină refuză acceptarea unei persoane care deţine un paşaport care atestă călătorii în anumite ţări sau când o cerere de viză este procesată, fiind necesar un paşaport valabil pentru călătoria imediată, potrivit Departamentului de Stat al SUA.

Acuzaţiile au fost formulate în cadrul anchetei coordonate de către procurorul special Robert Mueller privind presupusele interferenţe ale Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016 - pentru favorizarea lui Donald Trump - şi eventuale contacte între apropiaţi ai preşedintelui Donald Trump şi oficiali ruşi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici