Pavel Filip: Îmi doresc ca la final de mandat cursul european al Republicii Moldova să devină ireversibil

Pavel Filip, prim-ministrul Republicii Moldova, a declarat, miercuri, că Guvernul de la Chişinău rămâne axat pe implementarea reformelor, printre care şi cea din justiţie, însă a adăugat că este important ca Republica Moldova să primească sprijin din partea UE, relatează site-ul Deschide.md.

1009 afișări
Imaginea articolului Pavel Filip: Îmi doresc ca la final de mandat cursul european al Republicii Moldova să devină ireversibil

Pavel Filip: Îmi doresc ca la final de mandat cursul european al Republicii Moldova să devină ireversibil

Declaraţiile premierului RepubliciI Moldova au fost făcute după o întrevedere cu ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalk. Potrivit unui comunicat de presă emis de Guvernul de la Chişinău, discuţiile dintre cei doi au vizat pregătirea reuniunii Consiliului de Asociere Republica Moldova-UE, care va avea loc pe 3 mai la Bruxelles.

”Îmi doresc ca la final de mandat cursul european al Republicii Moldova să devină ireversibil. Există toată determinarea, atât în Guvern, cât şi în Parlament pentru realizarea angajamentelor asumate, în pofida faptului că suntem într-un an electoral”, a declarat premierul RepubliciI Moldova.

Filip a adăugat că că apropierea de UE rămâne o prioritate a guvernării, fapt dovedit şi de creşterea popularităţii UE în rândul cetăţenilor.

Declaraţiile premierului de la Chişinău au fost făcute în contextul în care UE a promis Republicii Moldova un ajutor macrofinanciar de 100 de milioane de euro, dar livrarea lui a fost condiţionată de progresele înregistrate în implementarea reformelor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici