Pavel Filip: România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova în Europa

Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a declarat, vineri, că România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova pe în Europa deoarece este statul care înţelege cel mai bine realităţile de la Chişinău, relatează site-ul Deschide.md.

911 afișări
Imaginea articolului Pavel Filip: România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova în Europa

Pavel Filip: România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova în Europa

Declaraţiile şefului Guvernului de la Chişinău au fost făcute după o întrevedere cu ministrul delegat pentru Afaceri Europene al României, Victor Negrescu. Cei doi au discutat vineri despre posibilităţile de a sprijini în continuare parcursul european al Republicii Moldova, în special în contextul preluării de către România a preşedinţiei Consiliului UE.

Filip a precizat că apreciază susţinerea acordată de România pentru agenda europeană a Republicii Moldova, oferită atât la nivel practic prin asistenţa acordată în promovarea reformelor, cât şi la nivel politic, prin mesajele şi acţiunile întreprinse în cadrul UE.

Pe dimensiunea dialogului cu UE, premierul Republicii Moldova a menţionat că recent a fost prezentat un document cu mai multe propuneri de colaborare bilaterală, precum şi în cadrul Parteneriatului Estic, în formatul celor trei state asociate – Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Avansarea în acest sens ar putea fi impulsionată de preşedinţia României la Consiliul UE.

”România este avocatul şi susţinătorul Republicii Moldova pe platforma europeană, pentru că este ţara care înţelege cel mai bine realităţile de aici”, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici