PE compară "spiritul" manifestaţiilor din Iran cu cele din Egipt şi Tunisia

Manifestaţia antiguvernamentală din Iran, organizată de opoziţia reformatoare, arată că populaţia are aceeaşi aspiraţie la democraţie ca în Egipt şi Tunisia, a apreciat marţi Jerzy Buzek, preşedintele Parlamentului European (PE).

78 afișări
Imaginea articolului PE compară "spiritul" manifestaţiilor din Iran cu cele din Egipt şi Tunisia

PE compară "spiritul" manifestaţiilor din Iran cu cele din Egipt şi Tunisia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Populaţia iraniană vrea aceeaşi libertate ca cea pentru care cetăţenii tunisieni şi egipteni au luptat", a declarat polonezul Jerzy Buzek, într-un comunicat.

"Contrar a ceea ce pretinde regimul iranian, Egiptul şi Tunisia nu vor să urmeze exemplul revoluţiei islamice din 1979", a adăugat el, apreciind că "spiritul" manifestaţiilor din 2009, în Iran, după alegerile prezidenţiale "frauduloase" este, în continuare, prezent în această ţară.

Mii de persoane au încercat să manifesteze luni după-amiaza în centrul Teheranului, la apelul liderilor opoziţiei, fostul premier Mir Hossein Moussavi şi fostul preşedinte al Parlamentului, Mehdi Karoubi.

De mai multe zile, cei doi sunt plasaţi, de facto, sub arest la domiciliu. Legăturile telefonice le-au fost întrerupte.

Buzek a cerut ca cei doi politicieni să poată acţiona liber şi a îndemnat autorităţile iraniene să nu recurgă la violenţă contra manifestanţilor.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici