Pe teritoriul Canadei se ascund 30 de criminali de război. Autorităţile cer ajutor pentru localizarea lor

Guvernul canadian a publicat joi o listă cu 30 de persoane acuzate de crime de război sau crime împotriva umanităţii, care se ascund în Canada, şi a cerut populaţiei ajutor pentru localizarea acestora.

669 afișări
Imaginea articolului Pe teritoriul Canadei se ascund 30 de criminali de război. Autorităţile cer ajutor pentru localizarea lor

Pe teritoriul Canadei se ascund 30 de criminali de război (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cei 30 de suspecţi incluşi în lista publicată pe Internet provin din Afganistan, Algeria, America Centrală, Angola, Ghana, Haiti, Irak, Nigeria, Pakistan, Republica Democratică Congo, Somalia, Sri Lanka sau fosta Iugoslavie.

"Divulgând numele persoanelor care rămân ilegal în Canada şi care sunt complici la crime de război şi crime împotriva umanităţii, sperăm să obţinem noi informaţii, care să-i ajute pe agenţii noştri să găsească aceste persoane şi să le expulzeze din Canada", a afirmat ministrul pentru Securitate Publică, Vic Toews.

Canada a adoptat în 2000 o lege federală privind competenţa universală în privinţa crimelor împotriva umanităţii, în baza căreia un rwandez a fost condamnat în 2009 la închisoare pe viaţă pentru participarea la genocidul din 1994 din Rwanda.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici