Peisaj de bătălie: Proteste violente în Albania faţă de regimul prim-ministrului Edi Rama | VIDEO

Cel puţin 15 persoane au fost rănite sâmbătă seara în Tirana, capitala Albaniei, în timpul unui protest organizat faţă de regimul prim-ministrului Edi Rama, la care au participat mii de persoane, relatează publicaţia Deutsche Welle.

25904 afișări
Imaginea articolului Peisaj de bătălie: Proteste violente în Albania faţă de regimul prim-ministrului Edi Rama | VIDEO

Peisaje de bătălie: Proteste violente în Albania, faţă de regimul prim-ministrului Edi Rama | VIDEO

Autorităţile albaneze au folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă pentru a împiedica protestatarii să între în clădirea Parlamentului.

Cel puţin 15 persoane au fost rănite în altercaţiile dintre protestari şi jandarmi, au anunţat reprezentanţii Partidului Democrat (centru-dreapta), organizatorii protestului. Ministerul de Interne din Albania a anunţat prin intermediul unui comunicat că cinci jandarmi au fost răniţi în cadrul protestului.

Manifestanţii cer demisia prim-ministrului Edi Rama, liderul Guvernului socialist, şi organizarea de alegeri anticipate. Protestele din Albania sunt în desfăşurare de două luni.

Protestatarii nu au reuşit să intre în clădirea Parlamentului, dar au aruncat cu sticle incendiate, petarde şi bombe fumigene în autorităţi. De asemenea, un grup de protestatari este investigat pentru incendierea unei maşini.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici