Pence îi linişteşte pe kurzi şi discută despre proteste cu premierul în timpul unei vizite în Irak

Vicepreşedintele Mike Pence a efectuat sâmbătă o vizită în Irak pentru a-i reasigura pe kurzii irakieni de sprijinul SUA după ce decizia retragerii trupelor americane din nordul Siriei de către Donald Trump a atras cririci că Washingtonul şi-a trădat aliaţii kurzi, potrivit Reuters.

634 afișări
Imaginea articolului Pence îi linişteşte pe kurzi şi discută despre proteste cu premierul în timpul unei vizite în Irak

Pence îi linişteşte pe kurzi şi discută despre proteste cu premierul în timpul unei vizite în Irak

Vizita sa a inclus o întâlnire cu Nechirvan Barzani, preşedintele regiunii Kurdistan din Irak, şi o convorbire telefonică cu premierul irakian Adel Abdul Mahdi pentru a discuta despre protestele şi tulburările sociale legate de corupţie care au cuprins ţara.

De asemenea, Pence a făcut o vizită trupelor americane înainte de Ziua Recunoştinţei care se va sărbători joia viitoare în Statele Unite.

Pence a mai făcut două opriri care nu au fost anunţate anterior din motive de securitate. prima oprire a fost la baza aeriană Al Asad, situată la nord-vest de Bagdad şi a discutat telefonic cu Abdul Mahdi.

"Am vorbit despre tulburările care au avut loc aici în Irak în ultimele săptămâni", a declarat Pence reporterilor. "M-a asigurat că depun eforturi pentru a evia violenţele sau orice tip de represiune care vedem ca au loc chiar acum când vorbim în Irak", a adăugat acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
pence,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici