Pensionarii din Grecia protestează faţă de măsurile de austeritate

Mii de pensionari au protestat marţi, în Grecia, faţă de noi diminuări ale cuantumului pensiilor, în contextul negocierilor Guvernului de la Atena cu creditorii internaţionali pe tema atenuării măsurilor de austeritate, relatează site-ul agenţiei Reuters.

279 afișări
Imaginea articolului Pensionarii din Grecia protestează faţă de măsurile de austeritate

Pensionarii din Grecia protestează faţă de măsurile de austeritate (Imagine: Hepta/ Mediafax Foto)

Reducerile pensiilor au fost solicitate de creditorii internaţionali în cadrul măsurilor de reformare a sistemului financiar al Greciei, care a beneficiat de trei linii de împrumuturi în valoare de zeci de miliarde de euro în ultimii şapte ani, pentru depăşirea falimentului.

În momentul de faţă Guvernul Alexis Tsipras negociază noi reduceri de pensii, pentru obţinerea unei noi tranşe a creditului de 86 de miliarde de euro. Aceasta ar urma să fie a 12-a reducere a pensiilor în ultimii şapte ani, deşi premierul Alexis Tsipras a câştigat alegerile promiţând combaterea austerităţii.

"Tsipras ne-a trădat", a declarat Stelios Vitzilaios, unul dintre cei aproximativ 4.000 de pensionari care au protestat marţi la Atena. Bărbatul are o pensie de 550 de euro, cu 100 de euro mai puţin decât la începerea crizei financiare.

"Am redus toate cheltuielile. Mâncăm doar fasole", acuză un alt pensionar, Triainos Softsis, în vârstă de 82 de ani. El are o pensie lunară de 650 de euro, comparativ cu 800 de euro la începerea crizei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici