Pentagon: Contracararea Chinei şi a Rusiei, priorităţile securităţii naţionale a Statelor Unite

Contracararea expansionismului militar al Chinei şi a comportamentului agresiv al Rusiei reprezintă priorităţile principale pentru securitatea naţională a Statelor Unite, a anunţat vineri Pentagonul, informează The Associated Press.

677 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Contracararea Chinei şi a Rusiei, priorităţile securităţii naţionale a Statelor Unite

Pentagon: Contracararea Chinei şi a Rusiei, priorităţile securităţii naţionale a Statelor Unite

Potrivit noii Strategii de Apărare a SUA lansată de Pentagon, competiţia cu China şi Rusia ameninţă avantajul militar al SUA de pe arena internaţională şi necesită creşterea investiţiilor pentru a face forţele americane mult mai eficiente şi pregătite de război.

”Vom continua campania împotriva teroriştilor. Dar competiţia strategică interstatală, nu terorismul, reprezintă principala prioritate a securităţii naţionale a SUA”, a declarat secretarul american al Apărării, Jim Mattis.

Secretarul american al Apărării a precizat că Stat Islamic (SI) a fost înfrânt în Siria şi Irak, însă a avertizat că SI, Al-Qaida şi alte grupări extremiste continuă să reprezinte o ameninţare la adresa păcii globale.

Strategia de Apărare a SUA reflectă îngrijorările Washingtonului faţă de operaţiunile militare chineze din Marea Chinei de Sud şi faţă de încercările Beijingului de a-şi spori influenţa politică şi economică la nivel global. De asemenea, documentul subliniază şi preocupările SUA faţă de mişcările militare agresive ale Rusiei, inclusiv invazia din Ucraina şi implicarea în conflictul din Siria, dar şi faţa de interferenţele ruseşti în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

”Avem nevoie de un buget şi de o predictibilitate bugetară, dacă vrem să ne susţinem primatul militar. Armata noastră este încă puternică, însă competitivitatea noastră a fost erodată pe toate palierele războiului- aer, uscat, apă, spaţi- şi continuă se erodeze”, a adăugat Mattis.

Strategia de Apărare a SUA a fost publicată la o lună după ce Administraţia de la Washington a făcut publică noua Strategie de Securitate Naţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici