Pentagon: Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare similare cu cea de la Paris

Preşedintele Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare la Washington, similară cu cea la care acesta a participat în luna iulie, la Paris, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Charlie Summers, relatează site-ul postului CNN.

1157 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare similare cu cea de la Paris

Pentagon: Donald Trump a cerut organizarea unei parade militare similare cu cea de la Paris

Purtătorul de cuvânt a mai adăugat că procesul de planificare se află în primul stadiu.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Sarah Sanders, a declarat că Donald Trump a cerut Departamentului de Apărare să "ia în considerare" ideea.

"Preşedintele Donald Trump îi susţine pe militarii americani care îşi riscă viaţa în fiecare zi, pentru a ne ţine ţara în siguranţăă. El a cerut Departamentului de Apărare să exploreze ideea unei ceremonii la care toţi americanii să îşi arate aprecierea", a declarat aceasta.

Cotidianul The Washington Post este prima publicaţie care a relatat că oficialul de la Casa Albă a cerut Pentagonului organizarea unei parade militare.

"Ordinele au fost : Vreau o paradă ca cea din Franţa", a declarat un oficial militar care a cerut să rămână anonim, potrivit cotidianului.

Donald Trump ar fi făcut această cerere luna trecută, în cadrul unei întrevederi cu vicepreşedintele Mike Pence, şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, secretarul Apărării Jim Mattis şi şeful Statului Major Joseph Dunford.

Potrivit Reuters, Donald Trump a participat, în luna iulie, la o paradă militară în cadrul căruia soldaţi americani şi francezi au defilat împreună pentru a marca 100 de ani de la intrarea Statelor Unite în Primul Război Mondial şi Ziua Naţională a Franţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici