Pentagon: Primul militar american, mort din cauza coronavirusului

Primul membru al serviciului militar american a murit din cauza coronavirusului, a informat luni Pentagonul, deoarece a raportat o nouă creştere semnificativă în ceea ce priveşte numărul trupelor infectate, relatează Reuters.

1147 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Primul militar american, mort din cauza coronavirusului

Pentagon: Primul militar american, mort din cauza coronavirusului

Pentagonul a anunţat că militarul este un gardian al armatei din New Jersey, care a fost pozitiv pentru COVID-19 - boala cauzată de coronavirus - şi a fost internat în 21 martie. Acesta a murit sâmbătă.

"Astăzi este o zi tristă pentru Departamentul Apărării, deoarece am pierdut primul nostru membru al armatei americane - activ, de rezervă sau de gardă - în coronavirus", a declarat secretarul Apărării, Mark Esper, într-un comunicat. Nu au fost furnizate alte informaţii despre victimă.

„Aceasta este o pierdere înţepătoare pentru comunitatea noastră militară, iar condoleanţele noastre se adresează familiei, prietenilor, colegilor civili şi întregii comunităţi a Gărzii Naţionale”, a adăugat acesta.

Luni, Pentagonul a transmis că 568 de militari au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, în creştere de la 280, joi. Mai mult de 450 de civili, contractanţi şi dependenţi din cadrul Departamentului Apărării au fost testaţi pozitiv.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici