Pentagon: Rusia este "complice" la atrocităţile comise în Siria de regimul Assad

Rusia este "complice" la atrocităţile comise de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad deoarece în mod "deliberat" alege să încalce termenii acordului de armistiţiu din zona Ghouta de Est, a declarat Dana White, purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

1661 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Rusia este "complice" la atrocităţile comise în Siria de regimul Assad

Pentagon: Rusia este "complice" la atrocităţile comise în Siria de regimul Assad

Armata siriană, susţinută de Iran şi de mişcarea şiită Hezbollah, asediază Ghuta de Est, o zonă aflată sub controlul insurgenţilor care luptă împotriva regimului Bashar Al-Assad.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că peste 1.000 de civili - dintre care peste 200 de copii - au fost ucişi în urma bombardamentelor şi a confruntărilor armate din Ghuta de Est în ultimele 21 de zile.

Consiliul de Securitate ONU insistă pentru aplicarea imediată a armistiţiului umanitar de 30 de zile în Damasc şi în suburbia Ghuta de Est, ocupată de insurgenţi, unde armata siriană susţine că atacă grupuri "teroriste" care lansează rachete spre capitală.

"Ruşii a ales deliberat să nu ţină în frâu regimul Assad. Astfel, masacrul în Ghouta de Est continuă. Rusia este complice din punct de vedere moral şi responsabilă pentru atrocităţile lui Assad", a declarat purtătoarea de cuvânt a Pentagonului.

"Îndemnăm Rusia să constrângă regimul Assad să înceteze uciderea sirienilor nevinovaţi şi să permită ca ajutorul atât de necesar să ajungă la oamenii din Ghouta de Est şi în alte zone izolate", a adăugat White.

"Rusia este fie incompetentă, fie comite acţiuni ilegale, ori ambele." Rusia sprijină regimul Assad, nu vizează teroriştii din Siria afiliaţi Al-Qaida", a mai afirmat oficialul american.

Pe de altă parte, Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, a declarat: "Vom continua să luptăm cu teroriştii, îi vom elimina, vom ajuta la eliminarea lor în Ghouta de Est, unde armata siriană desfăşoară în acest moment operaţiuni cu sprijinul nostru".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici