Pentagonul acordă companiei Raytheon un contract de 985 milioane de dolari pentru un prototip de rachetă hipersonică

Pentagonul a anunţat că a acordat Raytheon Technologies un contract de 985 milioane de dolari pentru dezvoltarea prototipurilor pentru o rachetă de croazieră de atac hipersonică, plasând firma cu mult înaintea rivalilor, scrie Reuters.

8108 afișări
Imaginea articolului Pentagonul acordă companiei Raytheon un contract de 985 milioane de dolari pentru un prototip de rachetă hipersonică

FOTO The Defense Spot

Raytheon a devansat Boeing şi Lockheed Martin pentru a continua dezvoltarea acestei arme. Atribuirea contractului reprezintă un avans semnificativ în dezvoltarea armelor hipersonice pentru Statele Unite şi plasează Raytheon în fruntea unei serii de contracte conexe şi de mare valoare, care vor fi atribuite în anii următori.

Armele hipersonice se deplasează în atmosfera superioară la viteze de aproximativ 6.200 km pe oră, de peste cinci ori mai mari decât viteza sunetului.

Racheta de croazieră hipersonică de atac este o armă hipersonică lansată din aer, dezvoltată în cooperare cu guvernul australian.

"Având în vedere ameninţările avansate care apar în întreaga lume, racheta de croazieră de atac hipersonică va oferi luptătorilor noştri o capacitate foarte necesară", a declarat Wes Kremer, preşedintele Raytheon Missiles & Defense.

Forţele aeriene se aşteaptă la livrare în anul fiscal 2027.

Statele Unite şi China sunt angajate într-o cursă a înarmării pentru a dezvolta arme hipersonice, a recunoscut un oficial de rang înalt al Forţelor Aeriene la sfârşitul anului trecut, în timp ce Beijingul şi Washingtonul construiesc şi testează tot mai multe arme de ultimă generaţie de mare viteză.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici