Pentagonul anunţă un contract de 133 de milioane de dolari pentru sporirea capacităţii interne de producţie a măştilor N95

  • Pentagonul a anunţat sâmbătă atribuirea unui contract de 133 de milioane de dolari în conformitate cu Legea privind Producţia de Apărare pentru sporirea capacităţii interne de producţie a măştilor N95
  • Acestea sunt esenţiale pentru protejarea profesioniştilor din domeniul sănătăţii de coronavirus
  • Cu toate acestea, măştile sunt în cantităţi reduse în multe locuri, potrivit Reuters
1077 afișări
Imaginea articolului Pentagonul anunţă un contract de 133 de milioane de dolari pentru sporirea capacităţii interne de producţie a măştilor N95

Sursa foto: Profimedia

Armata americană va cheltui 133 milioane de dolari pentru a mări producţia internă de măşti N95 cu peste 39 de milioane în următoarele 90 de zile, a anunţat locotenent-colonelul Mike Andrews într-un comunicat.

Este prima dată când Pentagonul foloseşte legea din epoca războiului din Coreea pentru a rezolva problemele generate de coronavirus după ce a primit aprobarea vineri seară de la un grup de lucru de la Casa Albă.

Legea privind producţia de apărare, aprobată în 1950, îi conferă preşedintelui puterea de a extinde producţia industrială de materiale sau produse cheie din securitate naţională şi din alte motive.

Andrews a declarat că în zilele următoare Pentagonul va identifica companiile care vor fi implicate după atribuirea contractului.

La începutul acestei săptămâni, 3M şi Casa Albă au anunţat un plan de importare a 166,5 milioane de măşti N95 în următoarele trei luni pentru a sprijini lucrătorii din domeniul sănătăţii din Statele Unite, suplimentând cele 35 de milioane de respiratoare N95 pe care compania le produce în prezent pe lună în Statele Unite.

Anunţul a venit după ce săptămâna trecută Trump a declarat că invocă Legea privind Producţia de Apărare pentru a achiziţiona măşti suplimentare N95 de la companie. Trump a cerut o pauză în exporturile de respiratoare în Canada şi în unele ţări din America Latină, unde 3M este furnizorul principal.

"3M face o treabă excelentă", a declarat Trump vineri.

Luna trecută, Trump a invocat actul pentru a solicita General Motors să construiască ventilatoare necesare tratării pacienţilor cu coronavirus grav bolnavi, chiar dacă producătorul auto american a anunţat că va începe construirea de ventilatoare până la jumătatea lunii aprilie.

Miercuri, Departamentul de Sănătate şi Servicii Sociale din SUA a atribuit GM un contract pentru 489 de milioane de dolari pentru a produce 30.000 de ventilatoare, în timp ce a anunţat, de asemenea, un contract de 646,7 milioane de dolari acordat companiei olandeze de tehnologie medicală Philips pentru a produce 43.000 de ventilatoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici