Pentagonul ar putea propune trimiterea a 10.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu/ Informaţia, confirmată de un înalt oficial

Pentagonul va prezenta Casei Albe planuri privind trimiterea a până la 10.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, o acţiune care are rolul consolidării capacităţilor în contextul ameninţărilor iraniene, afirmă oficiali americani citaţi de agenţia Associated Press.

775 afișări
Imaginea articolului Pentagonul ar putea propune trimiterea a 10.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu/ Informaţia, confirmată de un înalt oficial

AP: Pentagonul va propune trimiterea a 10.000 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu

Oficialii citaţi au declarat că nu a fost luată încă o decizie şi nu este clar dacă Preşedinţia SUA va aproba acest lucru. Trupele mobilizate în Orientul Mijlociu ar urma să aibă caracter defensiv, au precizat oficialii americani, sub protecţia anonimatului.

Secretarul de Stat Mike Pompeo a declarat joi că preşedintele Donald Trump evaluează "zilnic" capabilităţile militare din Orientul Mijlociu. "Evaluăm riscurile, asigurându-ne că avem forţele adecvate", a declarat Mike Pompeo la postul Fox News.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Consiliul Suprem de Apărare Naţională din Iran a reiterat joi că "nu vor exista negocieri" cu Statele Unite.

Mike Pompeo şi secretarul interimar al Apărării, Patrick Shanahan, au explicat în Congresul SUA că abordarea Administraţiei de la Washington are rolul de a descuraja Teheranul, nu de a-l provoca.

Patrick Shanahan confirmă că SUA ar putea suplimenta efectivele militare în Orientul Mijlociu

Secretarul interimar al Apărării din SUA, Patrick Shanahan, a confirmat joi seară că Pentagonul analizează posibilitatea suplimentării efectivelor militare în Orientul Mijlociu.

"Ne gândim în felul următor: sunt lucruri pe care le putem face pentru a îmbunătăţi securitatea forţelor americane în Orientul Mijlociu? Soluţia ar putea implica trimiterea de trupe suplimentare", a declarat Patrick Shanahan, citat de agenţia de presă Reuters.

Şeful Pentagonului a explicat că deocamdată nu sunt analizate cifre.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici