Pentagonul ar putea propune trimiterea de trupe terestre americane în Siria-oficial SUA

Departamentul Apărării din Statele Unite ar putea propune ca ţara să trimită pentru prima oară forţe conveţionale de luptă la sol în nordul Siriei pentru a intensifica lupta împotriva Stat Islamic, a declarat un oficial pentu CNN.

1679 afișări
Imaginea articolului Pentagonul ar putea propune trimiterea de trupe terestre americane în Siria-oficial SUA

Pentagonul ar putea propune trimiterea de trupe terestre americane în Siria-oficial SUA (Imagine: AFP/ Arhiva Foto Mediafax)

"Este posibil să vedeţi forţe convenţionale pe teren în Siria o anumită perioadă de timp", a declarat pentru CNN un oficial care activează în domeniul Apărării.

Acesta a subliniat însă că orice decizie rămâne în cele din urmă la latitudinea preşedintelui Donald Trump, care a cerut secretarului Apărării să formuleze o propunere pentru combaterea Stat Islamic înainte de sfârşitul lunii.

Până în prezent, doar echipe mici formate în mare parte din forţe ale Operaţiunilor Speciale din SUA au activat în Siria, oferind instruire şi asistenţă grupărilor de opoziţie care luptă împotriva Stat Islamic în regiune.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici