Pentagonul examinează locaţii din Statele Unite, pentru mutarea deţinuţilor de la Guantanamo

Experţi ai Departamentului american al Apărării au examinat, marţi, locaţii din statele Colorado, Kansas şi Carolina de Sud unde ar putea fi transferaţi deţinuţii de la Guantanamo, în cadrul eforturilor de închidere a penitenciarului militar unde sunt suspecţi de terorism.

259 afișări
Imaginea articolului Pentagonul examinează locaţii din Statele Unite, pentru mutarea deţinuţilor de la Guantanamo

Pentagonul examinează locaţii din Statele Unite, pentru mutarea deţinuţilor de la Guantanamo

Experţii Pentagonului au vizitat penitenciarul federal din Florence şi o închisoare din Canon City, care ar putea fi alternative pentru mutarea unui "număr limitat" dintre deţinuţii de la Guantanamo, a declarat, potrivit AP, Gary Ross, un purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

Specialiştii au stabilit ce schimbări ar fi necesare pentru menţinerea în condiţii de siguranţă maximă a suspecţilor de terorism şi pentru organizarea proceselor militare.

Alte echipe ale Pentagonului au vizitat penitenciarul din Fort Leavenworth (statul Kansas) şi închisoarea din Brig, situată în Charleston, Carolina de Sud.

Preşedintele Barack Obama a promis în mai multe rânduri închiderea penitenciarului militar de la Guantanamo Bay, dar iniţiativele au fost blocate de Congres, din raţiuni de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici