Pentagonul ia în considerare finanţarea reţelei Starlink pentru Ucraina

Pentagonul ia în considerare posibilitatea de a plăti pentru reţeaua de sateliţi Starlink a lui Elon Musk, care a ajutat la restabilirea comunicaţiilor în Ucraina devastată de război, a relatat luni Politico, citând doi oficiali americani implicaţi în discuţii.

624 afișări
Imaginea articolului Pentagonul ia în considerare finanţarea reţelei Starlink pentru Ucraina

Hepta

SpaceX, care operează Starlink, şi Pentagonul nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Cea mai probabilă sursă de finanţare ar fi Iniţiativa de asistenţă pentru securitate în Ucraina a Departamentului american al Apărării, menită să sprijine ţara în lupta cu Rusia, a adăugat raportul.

Măsura survine după ce Musk a declarat vineri că SpaceX nu poate finanţa pe termen nelimitat Starlink în Ucraina, dar a revenit rapid în weekend pentru a afirma că firma de rachete va continua să finanţeze serviciul în această ţară.

Starlink a ajutat civilii şi militarii ucraineni să rămână online în timpul războiului, vicepremierul ucrainean Mykhailo Fedorov afirmând săptămâna trecută că serviciile Starlink au ajutat la restabilirea infrastructurii energetice şi de comunicaţii în zonele critice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici