Pentagonul prelungeşte operaţiunile vechiului avion de spionaj U-2 până în 2025

Vechiul avion de spionaj de tip U-2, care a intrat în funcţiune la sfârşitul anilor '50, va continua să zboare până în 2025, deoarece avionul fără pilot care trebuia să-l înlocuiască nu este considerat la fel de eficient, a anunţat luni Pentagonul.

409 afișări
Imaginea articolului Pentagonul prelungeşte operaţiunile vechiului avion de spionaj U-2 până în 2025

Pentagonul prelungeşte operaţiunile vechiului avion de spionaj U-2 până în 2025 (Imagine:Wikipedia)

În vânătoarea de economii lansată de Departamentul Apărării, U-2 se dovedeşte mai ieftin decât cea de-a treia versiune a avionului fără pilot Global Hawk, versiunea Block 30, care trebuia să-l înlocuiască înainte de 2015.

Pentagonul a anulat la sfârşitul lui ianuarie achiziţionarea a 18 aparate Global Hawk Block 30 şi a anunţat luni "prelungirea operaţiunilor U-2 până în anul fiscal 2025".

Avionul "Global Hawk Block 30 promitea mult la început, urmând să înlocuiască U-2 pentru un cost mai mic", a explicat generalul Larry Spencer, responsabil cu probleme bugetare al Pentagonului.

Avioanele Global Hawk şi U-2 sunt aparate de recunoaştere care zboară la altitudine mare. Ele pot fi echipate cu mijloace de spionaj electronic şi imagistică, chiar dacă U-2 nu poate zbura cu ambele mijloace deodată.

"Capturile sunt echivalente pentru ambele aparate, dar capacităţile de imagine ale U-2 sunt mult superioare", a afirmat generalul Spencer.

Camera aparatului U-2 este considerată capabilă să descopere camuflajele inamice.

Perfecţionările necesare vor oferi aceleaşi capacităţi avionului fără pilot abia spre anul 2020, pentru un "cost prohibitiv", conform acestuia.

Costul unei ore de zbor a aparatului U-2 este de 31.000 de dolari, cu 4.000 de dolari mai mic decât pentru un Global Hawk, deşi avionul fără pilot are o durabilitate mai mare decât cea a unui pilot.

Avionul de spionaj şi-a început misiunile de recunoaştere deasupra Uniunii Sovietice în 1956 şi a provocat un incident internaţional în 1960, când aparatul U-2 pilotat de Gary Powers a fost doborât deasupra teritoriului sovietic.

Tot un U-2 a descoperit instalarea rachetelor nucleare sovietice în Cuba în octombrie 1962.

Avioanele aflate încă în serviciu, al căror număr nu a fost menţionat de Forţele aeriene, au fost construite în anii '80. O nouă versiune a avionului fără pilot Global Hawk, Block 40, rămâne în prezent în fază de proiectare şi urmează să înceapă testele operative în 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici