Pentagonul se pregăteşte preventiv pentru o retragere imediată a trupelor SUA din Afganistan

Departamentul Apărării de la Washington a început să elaboreze preventiv planuri privind o potenţială retragere bruscă a trupelor americane din Afganistan, în cazul în care preşedintele Donald Trump ordonă intempestiv o retragere, aşa cum s-a întâmplat în Siria, potrivit unor oficiali americani.

427 afișări
Imaginea articolului Pentagonul se pregăteşte preventiv pentru o retragere imediată a trupelor SUA din Afganistan

Pentagonul se pregăteşte preventiv pentru o retragere imediată a trupelor SUA din Afganistan

Trei foşti sau actuali oficiali americani au declarat pentru postul NBC News că aceste planuri sunt preventive, precizând că în acest moment nu există vreo directivă dinspre Casa Albă care să prevadă retragerea trupelor SUA din Afganistan.

Planurile elaborate de Pentagon includ posibilitatea ca preşedintele Trump să ordone retragerea forţelor americane în câteva săptămâni.

Un oficial a afirmat că abordarea liderului SUA privind Siria este o „repetiţie" pentru ceea ce s-ar putea întâmpla în Afganistan.

Trump a sugerat în mod repetat că ar putea retrage toate trupele americane din Afganistan, iar decizia bruscă privind Siria indică faptul că preşedintele SUA este dispus să-şi pună în aplicare ameninţările în legătură cu retragerea forţelor americane din alte ţări, în pofida recomandărilor consilierilor săi.

„De ce să ne plasăm militarii în mijlocul a două grupuri mari, posibil sute de mii de persoane, care se luptă? Nu prea cred", a afirmat recent Trump, făcând referire la retragerea trupelor SUA din Siria.

Liderul de la Casa Albă a adăugat că a fost ales pe baza promisiunii că va aduce înapoi acasă militarii americani.

Mai mult, în sprijinul punctului său de vedere, preşedintele a afirmat că a primit cele mai multe aplauze la un miting la Dallas atunci când a vorbit despre repatrierea trupelor americane. „Când am zis, «Aducem înapoi acasă militarii noştri», oamenii au devenit euforici", a declarat Trump.

 

Taguri:
sua,
afganistan,
trupe

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici