Pentagonul şi-a deconectat reţeaua neclasificată de e-mail din cauza unor activităţi suspecte

Reţeaua neclasificată de e-mail folosită de către generalul Martin Dempsey, şeful Statului Majore Interarme, şi de sute de membri ai personalului militar şi civil de la Pentagon a fost deconectată în weekend, după detectarea unor activităţi suspecte, a confirmat Pentagonul marţi.

495 afișări
Imaginea articolului Pentagonul şi-a deconectat reţeaua neclasificată de e-mail din cauza unor activităţi suspecte

Pentagonul şi-a deconectat reţeaua neclasificată de e-mail din cauza unor activităţi suspecte (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Autorităţile au refuzat să spună ce s-a întâmplat, însă Comandamentul Cibernetic Militar al Statelor Unite anchetează incidentul, a declarat locotenent-colonelul Valerie Henderson, o purtătoare de cuvânt a Pentagonului, pentru CNN.

Până în prezent nu există indicii că ar fi fost afectat vreun sistem clasificat, subliniază autorităţile.

Dempsey şi alţi oficiali militari de rang înalt au primit "o cale ocolitoare" pentru a-şi putea accesa e-mailurile neclasificate, a declarat un oficial din domeniul Apărării.

Acccentul este pus, în prezent, asupra "atenuării riscurilor în domeniul securităţii cibernetice pe care le observăm în reţeaua afectată", a spus acest oficial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici