Pentagonul va trimite 2.100 de militari la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic

Reprezentanţii Pentagonului au anunţat miercuri că vor trimite 2.100 de militari suplimentari pentru a supraveghea graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, în semn de susţinere faţă de campania preşedintelui Donald Trump contra migranţilor ilegali, relatează Reuters.

219 afișări
Imaginea articolului Pentagonul va trimite 2.100 de militari la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic

Pentagonul va trimite 2.100 de militari la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic

Printre cei 2.100 de militari se numără şi 1.000 de membrii ai Gărzii Naţionale.

Richard Spencer, secretarul american interimar al Apărării, a aprobat creşterea numărului de militari de la graniţa sudică a Statelor Unite. Aceştia se vor ocupa de suport logistic şi supravegherea zonei, a transmis Chris Mitchell, purtător de cuvânt al Pentagonului.

În prezent, aproximativ 4.500 de militari şi membrii ai Gărzii Naţionale se află la graniţa dintre Statele Unite şi Mexic.

Potrivit estimărilor, 12 milioane de persoane se află în mod ilegal în Statele Unite, majoritatea provenind din Mexic şi ţări ale Americii Centrale. Donald Trump a anunţat la începutul lunii iunie că Agenţia pentru Imigraţie şi Vămi (ICE) va începe deportarea a „milioane de imigranţi” care se află în mod ilegal în Statele Unite.

Preşedintele american a anunţat în mai multe rânduri pe durata mandatului său că doreşte să închidă frontiera cu Mexicul, dar nu a luat măsuri în acest sens. Guvernul Statelor Unite se confruntă cu un influx de persoane din America Centrală care traversează Mexicul pentru a ajunge în Statele Unite.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat în luna martie că este determinat să ajute la stoparea migraţiei ilegale, dar ţara sa nu este responsabilă direct de fluxul de imigranţi care ajung în Statele Unite. Acesta a transmis că doreşte să combată imigraţia ilegală şi să menţină o relaţie cordială cu omologul său american.

Taguri:
sua,
mexic,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici