Percheziţie la reşedinţa lui Liliane Bettencourt, într-o anchetă de fraudă fiscală

Poliţia franceză a percheziţionat luni reşedinţa de la Neuilly-sur-Seine a lui Liliane Bettencourt, într-o anchetă de fraudă fiscală şi conflict de interese, au declarat surse apropiate anchetatorilor

45 afișări
Imaginea articolului Percheziţie la reşedinţa lui Liliane Bettencourt, într-o anchetă de fraudă fiscală

Liliane Bettencourt şi fiica sa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Percheziţia face parte dintr-o anchetă pentru suspiciuni de fraudă fiscală comisă de moştenitoarea grupului L'Oreal, sugerate de înregistrările ilegale ale convorbirilor dintre Bettencourt şi consilierul său fiscal, afirmă Le Figaro.

Avocatul lui Liliane Bettencourt, Georges Kiejman, a declarat că aceasta "nu a fost audiată" de poliţie.

Liliane Bettencourt, în vârstă de 87 de ani, a recunoscut existenţa unor conturi în Elveţia, precizând că se pregăteşte să reglementeze situaţia acestora. Kiejman a afirmat că "aceste conturi sunt deschise de foarte mulţi ani şi, dacă obiectivul ei ar fi fost să facă economii fiscale, ar fi locuit demult în Elveţia".

Site-ul cotidianului Le Figaro adaugă că poliţia a percheziţionat luni şi locuinţa fotografului Francois-Marie Banier, un apropiat al moştenitoarei L'Oreal.

Ancheta a fost declanşată cu câteva luni în urmă, pe baza unei plângeri a lui Francoise Meyers, fiica lui Liliane Bettencourt, care l-a acuzat pe fotograf că a abuzat de slăbiciunea mamei sale pentru a obţine cadouri estimate la un miliard de euro.

Dezvăluirile ulterioare l-au pus în dificultate pe ministrul francez al Muncii, Eric Woerth, fost ministru al Bugetului şi trezorier al partidului de guvernământ, şi au afectat şi stabilitatea guvernului de la Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici