„Permisul verde”, ce limitează accesul în spaţiile publice pentru persoanele nevaccinate, câştigă teren în Europa. Lista completă a ţărilor ce îl utilizează

  • „Permisul verde”, care limitează accesul la anumite locuri publice pentru persoanele care nu au fost vaccinate, testate negativ sau care au trecut prin boală, câştigă teren în Europa, relatează Le Figaro.
  • Permisul de sănătate este deja utilizat în mai multe ţări europene, în timp ce altele se pregătesc să facă acest pas. Iată ce ţări îl folosesc şi ce implicaţii are acest lucru.
22825 afișări
Imaginea articolului „Permisul verde”, ce limitează accesul în spaţiile publice pentru persoanele nevaccinate, câştigă teren în Europa. Lista completă a ţărilor ce îl utilizează

„Permisul verde”, ce limitează accesul în spaţiile publice pentru persoanele nevaccinate, câştigă teren în Europa. Lista completă a ţărilor ce îl utilizează

Pionieri în Danemarca şi Ungaria

În primăvară, Ungaria şi Danemarca au fost printre primele ţări europene care şi-au lansat permisului sanitar.

În Danemarca, este încă obligatoriu la accesul în diverse locuri, precum saloane de coafură sau săli de sport. Dar nu va mai fi necesar de duminică în muzee, cinematografe şi teatre şi de la 1 septembrie în baruri şi restaurante.

În Ungaria, certificatele verzi, eliberate după prima doză de vaccin, sunt necesare în unităţile sanitare, pentru a accesa evenimente sportive sau muzicale, precum şi evenimente care implică mai mult de 500 de persoane.

Alte ţări unde există diferite forme ale permisului sanitar

În Austria, de la începutul lunii iulie este necesar un „permis verde” pentru a accesa în special restaurantele şi locurile culturale.

În Luxemburg este necesar în magazine.

În Portugalia, este necesar în special pentru a sta într-un hotel sau pentru centrele sportive. De asemenea, este necesar pentru accesul în salile interioare ale restaurantelor, dar numai la sfârşit de săptămână în cele mai afectate regiuni.

Franţa şi Italia fac şi ele acest pas

Franţa este una dintre ultimele ţări care s-au alăturat mişcării. Permisul verde este obligatoriu începând cu 21 iulie în locurile de agrement şi cultură (cinematografe, muzee etc.) care reunesc mai mult de 50 de persoane. Acesta va fi extins la începutul lunii august la restaurante, târguri şi expoziţii, avioane, trenuri de lungă distanţă şi autocare, precum şi unităţi medicale.

Italia va impune din 6 august un „permis verde” pentru a accesa locuri închise precum baruri şi restaurante, piscine, săli de sport, muzee, cinematografe, teatre, parcuri tematice. Ca şi în Ungaria, va fi emis de la prima doză de vaccin.

În Irlanda, permisul de sănătate este necesar în prezent doar pentru a accesa salile interioare din restaurante şi pub-uri.

Măsuri regionale

În Spania, Galicia N a fost recent prima regiune care l-a introdus pentru intrarea în barurilor şi restaurantelor din municipalităţile cele mai afectate de Covid-19. În Canare, va fi necesar un „permis verde” pentru a intra în cinematografe, teatre şi săli de sport din oraşe cu o rată de incidenţă care depăşeşte 500 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În Germania, în funcţie de landuri, poate fi necesar un certificat de vaccinare sau un test negativ pentru a accesa hoteluri, săli de sport sau cinematografe.

În Rusia, regiunea Moscovei a implementat un permis sanitar pentru restaurante la sfârşitul lunii iunie, dar această măsură foarte nepopulară a fost abandonată după trei săptămâni.

Opţional în unele ţări

În Elveţia, permisul verde este opţional în baruri şi restaurante, târguri, teatre, cinematografe, muzee sau piscine şi este obligatoriu pentru a merge la evenimentele cu peste 1.000 de persoane şi spaţii închise, cum ar fi cluburile de noapte.

Propunere

În Marea Britanie, guvernul intenţionează să introducă un permis verde în septembrie pentru intrarea în cluburile de noapte şi „în alte locuri cu un număr mare de persoen”. Meciurile de fotbal ar putea fi afectate.

Sursă: Le Figaro

Notă: Certificatul poartă denumiri diferite de la ţară la ţară. Pentru o mai bună înţelegere s-a folosit termenul de certificat / permis verde pentru toate ţările

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici