Peste 100 de deţinuţi au fugit dintr-o închisoare avariată de tirurile de artilerie din Doneţk

Circa 100 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare cu regim strict situată în Doneţk, un bastion al insurgenţilor din estul Ucrainei, după ce clădirea a fost avariată în urma tirurilor de artilerie, a anunţat luni primăria oraşului.

617 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de deţinuţi au fugit dintr-o închisoare avariată de tirurile de artilerie din Doneţk

Peste 100 de deţinuţi au fugit dintr-o închisoare avariată de tirurile de artilerie din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La 10 august seara (duminică), în urma bombardamentelor, un obuz a lovit o zonă rezidenţială din colonia penitenciară 124 din cartierul Kirov. Un deţinut a fost ucis şi alţi trei au fost răniţi", a precizat primăria pe site-ul său de Internet.

"A izbucnit o revoltă şi 106 persoane au părăsit locul de detenţie. Încă de dimineaţă, o parte dintre ei s-au întors în instituţia de corecţie", a continuat aceasta.

"Obuzele au avariat, de asemenea, cartierul general, staţia electrică şi zona industrială (a închisorii)", a adăugat primăria.

Numeroase transformatoare electrice din oraş au fost avariate de obuze în noaptea de duminică spre luni, provocând o penurie de electricitate în mai multe cartiere.

La Doneţk, principalul bastion al insurgenţilor proruşi victimă a luptelor violente şi atacurilor aeriene de mai multe zile, au fost auzite bombardamente în cursul nopţii, iar blindate ale rebelilor au fost văzute traversând centrul oraşului.

Geamurile unei maternităţi din centrul oraşului Doneţk s-au spart, duminică, în urma unui bombardament, fără a provoca victime, mamele şi nou-născuţii refugiindu-se într-o pivniţă.

"Premierul" separatist Aleksandr Zaharcenko a recunoscut sâmbătă că Doneţk a fost "încercuit" de armata ucraineană şi în pragul unei "castrofe umanitare".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici