Aproximativ 170 de militanţi ecologişti, arestaţi la Copenhaga - VIDEO

Aproximativ 170 de persoane au fost arestate miercuri dimineaţă în faţa Bella Center din Copenhaga, unde se desfăşoară conferinţa ONU pe tema climei, a anunţat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

66 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 170 de militanţi ecologişti, arestaţi la Copenhaga - VIDEO

Peste 100 de militanţi ecologişti, arestaţi la Copenhaga (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Peste 100 de manifestanţi au fost reţinuţi între staţiile de metrou Oerestad şi Bella Center, pentru că încercau să pătrundă în incinta Bella Center. Alţi câteva zeci de protestatari au fost reţinuţi în alte cartiere ale oraşului", precizează Henrik Suhr.

Între 700 şi 800 de persoane, potrivit unei estimări a unui jurnalist al AFP, au încercat să ajungă în porţiunea de câţiva metri care separă staţia de metrou de intrarea în zona conferinţei, dar au fost oprite de un impresionant dispozitiv de poliţişti.

Manifestanţii s-au împrăştiat pentru a încerca să dezorganizeze forţele de securitate, dar fără succes.

După o scurtă busculadă şi câteva lansări de gaze lacrimogene, unii militanţi au fost arestaţi, încătuşaţi şi culcaţi la pământ. Ei fac parte dintr-un grup de manifestanţi care s-a reunit în apropiere de Bella Center, pentru a încerca să intre prin spatele clădirii înconjurate de peste şase kilometri de grilaje.

Manifestaţia, ilegală potrivit poliţiei, s-a derulat în paralel cu un alt miting autorizat, ai cărui participanţi se îndreptau către zona conferinţei.

Aproximativ 1.500 de manifestanţi, potrivit poliţiei, au început miercuri un marş către Bella Center, la apelul colectivului "Climat Justiţie Acţiune".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici