Peste 100 de morţi după prăbuşirea unui avion în Libia - VIDEO, FOTO

104 persoane, 93 de pasageri şi 11 membri ai echipajului, au murit miercuri după ce un avion al unei companii libiene care venea din Africa de Sud s-a prăbuşit pe aeroportul din Tripoli.

152 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de morţi după prăbuşirea unui avion în Libia - VIDEO, FOTO

Peste 100 de morţi după prăbuşirea unui avion în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reprezentanţa sud-africană a companiei libiene Al Afriqiyah a confirmat miercuri că un avion aflat în propritatea sa, care avea la bord 93 de pasageri şi 11 membri ai echipajului, s-a prăbuşit "la un metru" de pista aeroportului din Tripoli.

"Aparent, avionul s-a prăbuşit la un metru de pista de aterizare", potrivit oficialilor filialei.

O sută patru persoane, 93 de pasageri şi 11 membri ai echipajului, se aflau la bordul avionului companiei Al Afriqiyah, care s-a prăbuşit miercuri dimineaţă la Tripoli, a anunţat compania libiană pe site-ul său.

"Al Afriqiyah Airways anunţă că zborul său 8U771 (din direcţia Johannesburg, n.red) a avut un accident la aterizare pe aeroportul internaţional din Tripoli la ora 04.00 GMT (07.00, ora României), astăzi, miercuri, 12 mai", potrivit companiei.

"În acest stadiu nu dispunem de nici o informaţie despre posibilele victime sau despre supravieţuitori. Potrivit informaţiilor noastre, 93 de pasageri şi 11 membri ai echipajului se aflau la bord. Autorităţile competente desfăşoară operaţiunile de salvare", adaugă Al Afriqiyah.

Accidentul s-a produs la ora locală 06.00 (07.00 ora României), la aterizarea avionului, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate ale aeroportului.

"Cei 93 de pasageri şi 11 membri ai echipajului care se aflau la bord au fost găsiţi morţi", a adăugat aceeaşi sursă.

Avionul aparţine companiei libiene Al Afriqiyah şi venea din Johannesburg, în Africa de Sud.

"Acesta a explodat la aterizare şi s-a dezintegrat complet", a precizat sursa citată.

Pe panoul de afişaj al aeroportului, sosirea avionului era anunţată pentru ora locală 06.10.

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor aeroportuare, un copil olandez, în vârstă de opt ani, este singurul supravieţuitor al accidentului aviatic produs miercuri în Libia. Copilul a fost transportat la un spital din apropiere de Tripoli, potrivit sursei citate, care nu a precizat însă care este starea de sănătate a acestuia.

Peste 60 de olandezi au murit în accidentul aviatic

Şaizeci şi unul de olandezi au murit în accidentul avionului care s-a prăbuşit miercuri la Tripoli, a anunţat Federaţia olandeză a turismului (ANWB).

Premierul olandez, Jan Peter Balkenende, anunţase anterior că în acest accident au murit zeci de olandezi.

"Câteva zeci" de olandezi au murit, a declarat Balkenende, răspunzând unei întrebări adresate într-o conferinţă de presă. "Pot să spun doar (că este vorba despre) câteva zeci", a subliniat el.

"În acest moment ne gândim la victime", a continuat premierul, adăugând că a fost creată "o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe".

Potrivit unui jurnalist al AFP aflat la faţa locului, autorităţile au consolidat măsurile de securitate în jurul aeroportului, în timp ce ambulanţe şi vehicule ale protecţiei civile veneau dinspre aeroport, situat la aproximativ 20 de kilometri de Tripoli.

Accesul la locul accidentului era total interzis, în timp ce în jurul aeroportului nu se vedea nicio urmă de fum.

Condiţiile meteorologice erau favorabile miercuri dimineaţa la Tripoli, cerul fiind uşor înnorat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici