Peste 100 de noi cazuri de coronavirus în China, cel mai mare număr din ultimele şase săptămâni

China a raportat cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus înregistrate într-o singură zi din ultimele şase săptămâni, determinate de o creştere a călătorilor infectaţi care sosesc din străinătate şi subliniază provocările cu care se confruntă Beijingul în prevenirea unei al doilea val de COVID-19, potrivit Reuters.

3865 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de noi cazuri de coronavirus în China, cel mai mare număr din ultimele şase săptămâni

Peste 100 de noi cazuri de coronavirus în China, cel mai mare număr din ultimele şase săptămâni

Un număr de 108 cazuri noi de coronavirus au fost raportate duminică, în creştere de la 99 o zi mai devreme. La 5 martie au fost raportate 143 de cazuri noi.

Numărul total de cazuri confirmate în China continentală se ridică acum la 82.160, în timp ce numărul morţilor a crescut cu două până la 3.341.

Comisia Naţională de Sănătate a declarat luni că 98 din noile cazuri au fost importate, implicând persoane care intră în China dintr-o altă ţară. Numărul de cazuri asimptomatice a scăzut la 61 de la 63 cu o zi mai devreme.

Provincia de nord-est Heilongjiang, care se învecinează cu Rusia, a raportat 56 de cazuri noi - 49 din Rusia.

Oraşele chineze din apropierea frontierei cu Rusia au anunţat duminică că vor consolida controalele la frontieră şi măsurile de carantină la cei care intră în ţară.

Oraşul de frontieră Suifenhe şi Harbin, capitala provinciei Heilongjiang, au anunţat că vor solicita ca toţi cei sosiţi din străinătate să fie puşi 28 de zile de carantină, precum şi la teste de acid nucleic şi anticorpi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici