Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac armat în Etiopia

  • Un bărbat înarmat a ucis peste 100 de persoane într-un atac în regiunea vestică Benishangul-Gumuz din Etiopia, a precizat Comisia pentru drepturile omului, citată de Reuters.
  • Atacul mortal a avut loc într-o zonă afectată de violenţe etnice.
783 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac armat în Etiopia

Peste 100 de persoane au fost ucise într-un atac armat în Etiopia

Un bărbat înarmat a ucis peste 100 de persoane într-un atac în regiunea vestică Benishangul-Gumuz din Etiopia, a precizat Comisia pentru drepturile omului, citată de Reuters.
 
Atacul mortal a avut loc într-o zonă afectată de violenţe etnice.
 
Atacul a avut loc în satul Bekoji în zona Metekel, a precizat Comisia etiopiană pentru drepturile omului, într-o zonă în care locuiesc mai multe grupuri etnice.
 
A doua naţiune ca populaţie din Africa se confruntă cu violenţe grave de când a fost numit în 2018 prim-ministrul, Abiy Ahmed, care a accelerat reformele democratice.
 
Într-o parte separată a ţării, armata Etiopiei se luptă cu rebelii din regiunea nordică Tigray de peste şase săptămâni într-un conflict care a strămutat aproape 950.000 de oameni. Desfăşurarea trupelor federale acolo a stârnit temerile unui vid de securitate în alte regiuni.
 
Etiopia luptă, de asemenea, cu o insurgenţă în regiunea Oromiya şi se confruntă cu ameninţări de securitate de lungă durată din partea militanţilor islamişti din Somalia de-a lungul graniţei sale estice.
 
Gashu Dugaz, un înalt oficial de securitate regional, a declarat că autorităţile sunt la curent cu atacul din Benishangul-Gumuz şi verifică identitatea atacatorilor şi a victimelor, dar nu au furnizat informaţii suplimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici