Peste 1000 de activişti au fost arestaţi la Londra, în timpul protestelor pentru protecţia mediului | VIDEO

Numărul activiştilor de mediu arestaţi în cele opt zile de proteste de pe străzile din Londra a trecut de 1000, a anunţat luni poliţia, adăugând că Podul Waterloo, unul dintre locurile blocate de manifestanţi, a fost redeschis traficului, relatează Reuters.

574 afișări
Imaginea articolului Peste 1000 de activişti au fost arestaţi la Londra, în timpul protestelor pentru protecţia mediului | VIDEO

Peste 1000 de activişti pentru protecţia mediului au fost arestaţi la Londra

Grupul pentru mediu Extinction Rebellion a luat cu asalt mai multe locaţii din centrul capitalei britanice, precum Circul Oxford şi Piaţa Parlamentului, într-o campanie împotriva nesupunerii civice care are scopul de a pune capăt crizei climatice globale.

Poliţia a anunţat că 1065 de persoane au fost arestate pentru proteste, iar 53 dintre aceştia au fost inculpaţi pentru infracţiuni, inclusiv blocarea drumurilor.

Circul Oxford şi Piaţa Parlamentului au fost redeschide traficului duminică, în timp ce Podul Waterlo a fost eliberat în noaptea deduminică spre luni.

Poliţia a făcut apel la activişti să se deplaseze către Arcul Marble, permiţându-le continuarea protestelor.

Tânăra activistă de mediu suedeză Greta Thunberg s-a adresat muţimii adunate duminică în faţa Arcului Marble, cerându-le să nu renunţe niciodată la campania pentru salvarea planetei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici