Peste 11.000 de persoane evacuate din Republica Dominicană din cauza ploilor

Peste 11.000 de persoane au fost evacuate şi sute de locuinţe au fost avariate în Republica Dominicană, după ploile torenţiale care au provocat moartea a 23 de persoane în Haiti, a anunţat miercuri Centrul pentru operaţiuni de urgenţă (COE).

171 afișări

Ploile ar trebui să scadă în intensitate joi în Republica Dominicană, potrivit ultimului buletin al COE. Dar patru provincii din sudul ţării turistice sunt vizate de o alertă roşie, între care şi cea în care se află capitala Santo-Domingo.

În total, 11.101 persoane au fost evacuate şi s-au refugiat la rude sau la vecini, în timp ce alte 128 au fost preluate de adăposturi oficiale, potrivit COE.

Autorităţile dominicane nu au anunţat decese.

Potrivit COE, 3.860 de locuinţe au fost avariate de precipitaţiile abundente din ultimele zile. Adeseori însoţite de "furtuni şi rafale de vânt", acestea "lovesc în principal nord-estul şi sud-estul ţării, în afară de zona de la graniţa cu Haiti".

În Haiti, inundaţiile au provocat moartea a 23 de persoane şi evacuarea a mii de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici