Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Situaţia afectează dispozitivul de la Casa Albă

  • The Washington Post: Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină
  • Unii au coronavirus, iar alţii au avut contacte cu persoane infectate
  • Situaţia afectează dispozitivul Secret Service de la Casa Albă
539 afișări
Imaginea articolului  Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Situaţia afectează dispozitivul de la Casa Albă

Peste 130 de agenţi Secret Service sunt în carantină. Situaţia afectează dispozitivul de la Casa Albă

Peste 130 de agenţi ai Serviciului american de protecţie Secret Service sunt în autoizolare după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2 sau au avut contact cu persoane infectate, afirmă surse citate de cotidianul The Washington Post.

Conform surselor citate, răspândirea coronavirusului, care afectează circa 10% din echipa Secret Service, are legătură parţial cu o serie de evenimente electorale organizate de preşedintele Donald Trump în săptămânile de campanie premergătoare scrutinului din 3 noiembrie.

Situaţia are un impact semnificativ asupra unităţii Secret Service detaşată la Casa Albă.

Donald Trump a avut coronavirus în octombrie. În prezent, mai mulţi oficiali de la Casa Albă sunt infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. Printre aceştia se numără şeful Cancelariei prezidenţiale, Mark Meadows, şi doi consilieri, Corey Lewandowski şi David Bossie.

Purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA, Judd Deere, a declarat că fiecare caz de infectare este tratat cu seriozitate.

Secret Service a refuzat să confirme numărul agenţilor aflaţi în carantină, subliniind însă că "sunt menţinute proceduri stricte de identificare a contactelor şi de testare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici