Peste 160 de persoane inculpate în 125 de proceduri judiciare în Franţa, în cauze de terorism

Justiţia franceză se ocupă în prezent de 125 de proceduri judiciare în cazuri de terorism, repartizate în cadrul a 58 de anchete preliminare ale parchetului şi 67 de anchete încredinţate unor judecători de instrucţie, au anunţat autorităţile luni, relatează Le Parisien în pagina electronică.

66 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de persoane inculpate în 125 de proceduri judiciare în Franţa, în cauze de terorism

Peste 160 de persoane inculpate în 125 de proceduri judiciare în Franţa, în cauze de terorism (Imagine: Publimedia / Shutterstock)

Potrivit ziarului, 166 de persoane au fost inculpate în cadrul acestor proceduri, iar 113 dintre ele au fost plasate în detenţie provizorie.

Două anchete judiciare antiteroriste sunt deschise, în medie, în fiecare săptămână, potrivit unei surse apropiate dosarului.

În total, 173 de magistraţi şi alţi actori din cadrul luptei împotriva terorismului - provenind din 34 de ţări - erau aşteptaţi luni la Paris, să participe la o reuniune internaţională vizând consolidarea cooperării judiciare internaţionale.

Reuniunea are loc la o săptămână după dezvăluirea dejucării întâmplătoare a unui atentat, la Paris, vizând una sau mai multe biserici din Villejuif (Val-de-Marne). Un algerian, Sid Ahmed Ghlam, a fost inculpat şi plasat în detenţie provizorie, vineri, în acest caz.

Ministrul francez al Justiţiei Christiane Taubira a declarat luni, într-un interviu pentru Parisien-Aujourd'hui en France, că 39 de anchete judiciare au fost deschise de la începutul anului, iar 35 de persoane au fost inculpate.

"Filiera dominantă este (filiera) siriană, dar avem de asemenea de-a face cu filierele irakiană şi cecenă", a precizat ea, constatând o "puternică presiune din partea Daech", acronimul arab al reţelei teroriste Statul Islamic (SI).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici